North Macedonia | Select another site to see content specific to your location Change site

Website select
Global United Kingdom Czech Republic Romania Belgium Italy Macedonia Poland Luxembourg Hungary

Пластифициран Лим

Пластифициран Лим

Пластифицираниот лим е производ за широка потрошувачка кој ги комбинира структурните карактеристики на челикот со заштитните и естетските својства на пластификатот. Достапен е во различни квалитети, широка палета на бои и површински аспект. Овој производ е специјално развиен за задоволување на барањата на цврстина, флексибилност, издржливост како и исплатливост во секторот на градежништво. Тој е стандардно решение за фасади, кровови, архитектонски објекти, а исто така и “сендвич” панели, пропратни елементи (олуци, опшивки…) итн. Крововите од пластифициран лим даваат слобода во избор на форма, изглед и боја, се вклопуваат совршено во секоја околина и ги надополнуваат сите архитектонски стилови од најтрадиционални до најавангардни. Широкиот опсег на челични производи – прави или лачни, рамни или профилирани им нудат на архитектите огромна палета на можности. Покрај естетските квалитети, крововите од челичен лим исто така даваат супериорни резултати во однос на водо-непропустност, механичка цврстина, издржливост, карактеристики при пожар, кондензација како и акустична и термална удобност. Секогаш постои решение направено од челик кое ќе ја задоволи било која специфична потреба.