North Macedonia | Select another site to see content specific to your location Change site

Website select
Global United Kingdom Czech Republic Romania Belgium Italy Macedonia Poland Luxembourg Hungary

За Либерти Скопје

Либерти Скопје е дел од Либерти Стил Групацијата, глобална компанија за челик и рударство која има 200 производствени капацитети во 10 земји.

Либерти Скопје е една од најголемите компании во Северна Македонија.

Либерти Скопје има годишен производствен капацитет од 750к тони ладновалан, 200к тони поцинкуван како и 77к тони пластифициран челик со кои ги опслужува клиентите од градежната и општата индустрија низ Балканот и Југоисточна Европа.

Компанијата брои околу 480 вработени и има за цел да биде најсилниот деловен партнер за челик низ целиот регион, нудејќи им на клиентите сигурни, флексибилни и иновативни производи.

Компаниски профил

Назив на правен субјект

ЛИБЕРТИ АД Скопје

Опсег на деловна активност:

Компанијата произведува ладно валан челик, поцинкувани котури и плочи, и пластифицирани котури. Фабриката има голем број на производствени процеси, вклучувајќи: линија за Лужење, Тандем, Двостан, Поцинкална и линија за Пластификација.